ΕΥΤΥΧΩΣ


Δεν ξέρω ποιόν, η τι να ευχαριστήσω που η ΓΗ  καλύπτεται κατά 70% από θάλασσα. Τρέμω στην ιδέα του τι θα γινόταν αν μόνο, φερ ειπείν, 1% καλύπτονταν από θάλασσα. Ακούγεται αντιεπιστημονικό σαν πιθανότητα, με την έννοια ότι η ζωή θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό απ αυτό που ξέρουμε, αν βέβαια υπήρχε ζωή. 

Αλλά φαντάζομαι έναν πλανήτη ίδιο με τον σημερινό, μ ένα ανθρώπινο γένος στο ίδιο στάδιο εξέλιξης, με τη διαφορά του να καλύπτεται μόλις κατά 1% από θάλασσα. 

Σκέφτομαι την ελίτ να έχει καταλάβει όλη την ακτογραμμή, το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων να μην έχει πρόσβαση στη θάλασσα, τούς μύθους για την ύπαρξη η την ανυπαρξία της θάλασσας , την πλήρη απουσία της θαλάσσιας μόλυνσης αφού θα ήταν προνόμιο των ολίγων, τις επαναστάσεις, τα κινήματα, τις σφαγές, τα νομοθετήματα, τις θεωρητικές μελέτες, τις φιλοσοφικές σχολές, την ποίηση, ακόμα και τα όνειρα. 

Οι πτήσεις αυστηρά ελεγχόμενες πάνω απ την μικρή θάλασσα, πλεούμενες κατοικίες για τους πλέον προνομιούχους, τυχερά παιχνίδια οπού το πρώτο δώρο θα ήταν ένα μπάνιο στη θάλασσα, και τόσα ακόμα...

Κάποια στιγμή θα γινόταν εφικτό με επιστημονικές μεθόδους να αυξηθεί  η κάλυψη της γης από θάλασσα. Και τότε, φοβούμαι, την απόφαση θα έπαιρναν οι λίγοι, οι ελάχιστοι ισχυροί. Και το βασικο τους επιχείρημα, για την αρνητική απόφαση, θα ήταν πως θα διαταράσσονταν η οικολογική ισορροπία. Το μυστικό θα έμενε καλά κρυμμένο, μέχρι που με την πάροδο των αιώνων θα ξεχνιόταν. Οπωσδήποτε και η θρησκευτική ηγεσία θα έπαιζε το ρόλο της,αποφαινόμενη πως κάτι τέτοιο εναντιωνόταν στα δόγματα και την πίστη.

Η κατάληξη, πιστεύω, θα ήταν ένα τεράστιο τείχος,  γύρω από την θάλασσα. Τείχος ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό, εποπτευόμενο απο κάμερες, χτισμένο σε μερικά σημεία ,και σ άλλα αόρατο. 

Η άλλη, ακόμη πιο εφιαλτική σκέψη που κάνω είναι τι θα γινόταν αν ο πλανήτης ήταν κατά 99% σκεπασμένος από θάλασσα, και η αθρωπότητα ζούσε σ ένα νησί  που θα κάλυπτε μόλις το 1% της γήινης επιφάνειας.






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια: